Liever persoonlijk contact? Bel ons dan even: Tel. 085 130 44 46
Liever persoonlijk contact?
Zoeken
Menu
Houtenkruis.nl

Plaatsen van het monument

Plaatsing van het houten grafmonument.

Kan de afronding van het afscheid zijn, het begin van een verwerkingsproces van uw verlies. Een belangrijk - en emotioneel moment. Wilt u zelf het houtenkruis plaatsen, het samen met ons doen of het aan ons toevertrouwen?

U kunt kiezen:

Plaatsing door ons:

Voor het plaatsen nemen we contact op met de begraafplaatsbeheerder om de datum en de tijd vast te leggen.We stellen u hiervan in kennis. Op de begraafplaats laten we ons door de dienstdoende persoon de plaats wijzen waar het houtenmonument komt te staan. We zetten het gedenkmonument op de plaats op het graf die we in het ontwerp met u hebben  bepaald. We leggen bloemstukken en ander decoratie materiaal na de plaatsing zoveel mogelijk terug op de plaats waar we deze hebben aangetroffen. Wanneer we klaar zijn maken we enkele foto’s die we u per mail toesturen. Achter het monument laten we een potje gekookte lijnolie achter dat u naar wens voor onderhoud kunt gebruiken.

 

Plaatsing door ons met u samen:

Wanneer u de fysieke kracht niet meer heeft maar tot het laatst betrokken wilt zijn bij de begrafenis, is dit zeker een mogelijkheid. We spreken een tijdstip af dat u op de begraafplaats komt. Van tevoren zorgen wij dat alle benodigdheden bij het graf zijn en de beheerder toestemming heeft gegeven. Bij de plaatsing doet u wat u kunt of wilt doen of u kijkt wat wij doen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de afronding van de begrafenis mooi verloopt.

 

Plaatsing door u zelf:

Kan veel voldoening geven zeker wanneer dit in gezelschap van de naasten gebeurd. Het is goed mogelijk en niet moeilijk. Dit is vooral afhankelijk van het type monument dat u gekozen heeft en of er een omranding bij komt. U krijgt bij elk monument een duidelijk handleiding om te plaatsen inclusief alle materialen die nodig zijn zoals, inbus schroef, mortel, zand, gekookte lijnolie. Bij een omvangrijker monument zoals een Duplo met omranding is het goed wanneer u met twee handige personen bent, maar ook dan is  zelf plaatsen goed te doen. U dient dan wel zelf een afspraak te maken met de begraafplaatsbeheerder, wanneer u voor plaatsing terecht kunt om de rust op de begraafplaats niet te verstoren.


Plaatsen van uw houten monument

Webdesign: de Geus Internet
Terug naar boven