Liever persoonlijk contact? Bel ons dan even: Tel. 085 130 44 46
Liever persoonlijk contact?
Zoeken
Menu
Houtenkruis.nl

Grafmonumenten

Grafmonumenten werden door de eeuwen heen gebouwd. Ruim 3000 jaar voor Christus bouwden de Egyptenearen al grafmonumenten genaamd pyramides voor hun Farao. Die grafmonumenten vormen nu kunstzinnig attracties voor vele toeristen. De Perzen, Grieken en Romeinen bouwden ook prachtige garfmonumenten voor hun vorsten en vermogende burgers.

In West-Europa worden de grafmonumenten in kathedralen en kerken geplaatst. De stijl waarin de natuurstenen grafmonumenten werden gemaakt liep parallel aan de heersende architectuur. We zien anders vormgegeven grafmonumenten in Romaanse, Gotische of Renaissance cathedralen. In de tweede helft van de 18e eeuw mogen er geen grafmonumenten in de kerken worden geplaatst en moeten ook "De rijke Stinkerds" naar buiten. Wanneer je over oude begraafplaatsen loopt zie grafmonumenten in Art Deco of Art Nouveau stijl.

In de huidige tijd is de stijl van de grafmonumenten zeer divers. Er is een tendens om de grafmonumenten meer persoonlijk vorm te geven in de stijl van de overledene. Men houdt meer van sobere en natuurlijk materialen voor grafmonumenten. Millieu bewuste mensen kiezen voor houten grafmonumenten. De hardhouten grafmonumenten die we maken gaan de hele grafperiode mee. U kunt de grafmonumenten zelf plaatsen, dat drukt de kosten.

Grafmonumenten

Webdesign: de Geus Internet
Terug naar boven